onsdag 30. mars 2011

Kinyago United

To dager sist uke og i dag har jeg vært på besøk i Kinyagoslummen. Gjennom Astrid Hareide, en ildsjel på St.Johns school og for hele Kinyagoområdet, har jeg blitt kjent med en barnehage som trenger litt ekstra hjelp. Særlig trenger de eldste leseopplæring på kiswahili. Jeg har fått et lynkurs i de kiswahilske lydene og lærer dem så videre til barna i barnehagen. (Enda godt de stort sett er like de norske, lydene altså!) Det er en stor gjeng på 20 barn som til neste år, i følge planen, skal begynne på skolen. Sist uke hadde jeg dem alle samtidig, men det fungerte absolutt ikke! Derfor har jeg fra denne uken en gruppe på onsdager og den andre gruppen på torsdager. Utfordringen, i følge Astrid, er at barna skal kunne lese før de begynner på skolen, så veien er ganske lang! Litt annerledes enn hjemme...

Jeg har kjøpt inn nye skrivebøker og skevet inn oppgaver til alle sammen - litt av en jobb, men noe må jo gjøres for at barna skal lære seg å skrive og lese.



I forhold til barnehagen jeg besøkte i Kibera, så har denne et enormt uteområdet! Veldig bra!



Litt leking må til før vi kan starte.








I morgen skal jeg tilbake.

Alltid hyggelig å bli tatt i mot av 43 stormende glade barn!



mandag 28. mars 2011

Bergtatt

Bokstavelig talt.
Hvis det går an å forelske seg i et fjell, - så har jeg funnet mitt fjell!

Fredag formiddag kjørte vi gjennom køen i Nairobi og ut på Mombasa Road. 

Som jeg skrev før helgen er Amboseli kjent for alle sine elefanter, noe vi raskt erfarte på veien.



Denne lille krabaten traff vi også på veien:



Fem timer senere ankom vi:


Siden klokken var blitt 18.00 og parken stenger 18.30, rigget vi oss til i teltene våre og tok frem medbragte drikkevarer. En lite glass vin/gin tonic i teltåpningen (pga en liten regnskur) før middag var ikke så verst. 


På lodgen vi bodde, var det ca 50 telt som dette. Disse innehold to senger/en dobbelseng, vannklosset, vask og dusj med varmtvann. Ganske så behagelig til telt å være.



Lørdag morgen kjørte vi inn i nationalparken 06.00. Det begynte da å bli lyst og Kilimanjaro åpenbarte seg for oss! Vet jeg bruker ordet fantastisk ganske ofte, men dette var bare FANTASTISK!
Soloppgang på Kilimajaro = nice!













Etter ett par timer i parken kjørte vi tilbake til lodgen og spiste frokost. Deretter koste vi oss ved bassenget, Jon-Andreas og Amal fikk massasje og vi spiste lunsj.







I tretiden kjørte vi inn i parken igjen.





Som dere ser var det noen ganske så mørke skyer i horisonten! 
Men vi hadde sol hele tiden!


Her er vi på vei opp til et utkikkspunkt for å få med oss solnedgangen over savannen og Kilimanjaro.  




Hvitvinen var selvfølgelig med i picnikvesken! 







Sjokoladen var også med... 


I skumringen kjørte vi tilbake til lodgen.

Søndag sov vi litt lengere og spiste frokost...


...mens vi nøt dette synet:

  

Deretter tilbragte vi noen flere timer ved bassenget før vi satte returen mot Nairobi. Denne gangen på bare 3 1/2 time. Kan ikke klage på det!

Jeg sier bare - for en helg, for et fjell!