søndag 5. mai 2013

Spania, vol.2

Cava!

Ikke visste jeg at før Spania ble medlem av EU ble alt av sprudlevin kalt Champagne. Ikke før dette fikk sprudlevinen i Spania navnet Cava, som betyr grotte.

Sant Sadurni d´Anoia er som sagt hovedstaden i Cavaland og for at vi skulle få et inntrykk av hvordan Cava ble produsert besøkte vi to produsenter. En liten og en stor.

Først ute var Freixenet.
 Denne produsenten står for ca 80% av all Cavaeksport i fra Spania. 
I vinkjellerne ligger det lagret 120 millioner flasker, så mye at vi måtte ta tog på omvisningen...
















Den andre produsenten vi besøkte var Gramona. 
Den er kjent for å være en av de beste og produksjonen er mye mer manuell enn hos Freixenet.
Her var det "bare"1 million flasker på lager og de sendte bare ut når de fikk bestillinger.





Her hadde to damer ansvaret for å sette på etiketter,

  
mens en mann hadde ansvaret for å fjerne grumset etter gjæringsprosessen, samt å sette på korker. 200 flasker i timen klarte han!
 








Fantastisk god Cava!

Skulle gjerne kjøpt med oss en masse...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar