fredag 20. januar 2012

Safari og flatt dekk

Joda, jentene skulle på tur!

Ettersom Jon-Andreas skulle til Mexico og Heidi skulle få besøk av Johan, bestemte Maria og jeg oss for å ta en tur til Tsavo West på tirsdag. Bilen ble pakket og kursen satt mot Mombasa Road.

4 1/2 time senere ankom vi Kilanguni Senera Safari Lodge Tsavo West. 


Lodgen lå utrolig flott til med utsikt over et vannhull.
Fornøyde og glade tok vi en liten ettermiddagskjøretur i parken.


Første stopp var Mzima Springs. Et kildevann midt i ødemarken.




Her skulle det være både krokodiller og flodhester, men disse så vi bare langt langt unna...




Tilbake på lodgen nøt vi solnedgangen over savannen og Kilimanjaro. 





Onsdag morgen var vi oppe før solen for en "morningdrive". Fantastisk natur, men ekstremt lite dyr...



Men noen så vi heldigvis...


I følge de som jobbet på lodgen var vi veldig heldige som fikk se en flokk med African Wild Dogs. Disse er visstnok utdøende og er veldig sjeldne å se.




Flere enn disse dyrene så vi omtrent ikke. Litt skuffende når vi først er på safari. Derfor, etter frokost onsdag morgen, satte vi oss igjen i bilen med kurs mot Amboseli.



(Det var ikke så vanskelig å få overbevist Maria om at vi en gang skulle ta turen opp hit!)

Og i løpet av et døgn i Amboseli hadde vi sett giraffer, elefanter, sebraer, gnuer, bøffler, hyener, antiloper og til og med noen løver.















Torsdag formiddag, etter en fin "morningdrive", kjørte vi ut av parken.

Og så...


Veien var eksremt ruglete og dårlig. Selv om det ser ut som vi har kjørt på dette hjulet lenge, kan vi umulig nok ikke ha gjort det. Det hørtes, for å si det slik...


Etter noen minutter med litt stygge ord, telefoner til AA (bilbergingsfirma som vi er medlem av, men som skulle ha avsindig mye penger for å komme og hjelpe oss) og hjulbytteprøving, innså vi at dette var noe vi ikke ville klare på egen hånd. Bilen er altfor altfor tung, selv med to gode jekker. Heldigvis var vi ikke kommet alt for langt ut av parken, så vi ringte like godt lodgen og spurte om de kunne hjelpe oss. Og det kunne de! 



Hurra for det! 

3 1/2 time senere var hjulet byttet og vi var på vei mot Nairobi. Et lite stopp måtte legges inn for å kjøpe et nytt reservehjul, men hjem kom vi (bare 5 timer senere enn planlagt). Nå er vi bare lykkelige for at vi ikke punkterte på Mombasa Road eller midt i Tsavo West (hvor det ikke var noe mobildekning). Takk og lov!

I dag har vi booket massasje på SPA-avdelingen på Tribe.
Lykke!

Vi snakkes:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar