søndag 1. mai 2011

Diani Beach og den strabasiøse veien hjem

Her er noen flere bilder i fra Diani Beach - for et fantastisk sted!




Noen har litt vanskeligere med å riste av seg "beachboys'ene" enn andre... 





Etter to netter på Leopard Beach Resort satte vi oss i bilen igjen. Planen var å kjøre gjennom deler av Tsavo West (en nationalpark ved foten av Kilimanjaro), slik at besøket kunne få se i hvert fall én av de 12 000 elefantene som "bor" der. Alt ble riktignok ikke helt som planlangt...

Først og fremst skulle vi ta en "snarvei" fra Diani Beach og opp på Mombasa Road, i følge kartet trengte vi ikke å kjøre om byen og ta fergen. Det hele så riktig så lovende ut da vi tok av på en asfaltert vei. Asfalten stoppet riktig nok veldig snart opp og vi kjørte så i 1 1/2 time på en humpete jordvei. Men må jo si at vi fikk se skikkelig Kenyansk landliv. Det skal sies at tidsmessig brukte vi ikke noe lenger tid enn den andre veien.


Planen var så å følge Mombasa Road et stykke oppover, før vi skulle svinge inn i retning Tsavo West. Som sagt, så gjort, men veien (som så fin ut på kartet) viste seg også å være i veldig dårlig stand. Den korte turen bort til nationalparken ble derfor ikke så kort! Vi kom frem til gaten ca i fire-tiden, litt spente på om vi ville få slippe inn.


Fyren ved gaten sa at turen opp til hovedgaten skulle ta maks to timer og i og med at parken stenger seks var jo det god timing, tenkte vi. Fornøyde å glade kjørte vi innover i parken, men etter 1 1/2 time var disse dyrene nesten de eneste vi så:



Selv om vi var godt rustet med et parkkart, hjalp ikke det noe særlig når kartet ikke så ut til å stemme og nesten alle veiskiltene i parken var revet ned av en eller annen grunn. 


Det begynte å bli mørkt og vi var fortsatt godt inne i parken, ikke helt sikre på hvor vi skulle. Heldigvis fant vi frem til en slags gate og en parkvakt. Han ble lettere sjokkert over at vi hadde fått beskjed om at turen skulle ta to timer og sa vi hadde valget mellom å overnatte på et superdyrt sted for natten, eller få væpnet følge ut av parken... Ettersom vi ikke hadde lyst til å betale 7000kr for en natt, fikk vi besøk av en parkvakt i bilen som satt med ladet maskinpistol. Ikke bare trengte vi hjelp til å finne riktig vei ut til Mombasa Road, men det kunne visstnok være landeveisrøvere på veien, så derfor våpenet. Ingen morsom opplevelse! Ikke så vi en eneste elefant heller. I følge avtalen vi gjorde i parken skulle vakten sitte på helt til vi nådde Mombasa Road, men han hoppet av halveis og tok pengene. Litt forfjamset visste vi ikke hva vi skulle si, så han forsvant fort. Ikke vet vi om vi ble lurt eller om faren var reell, men vi kom oss ut av parken og visste hvor vi var. Uansett, vakten (og eventuelt kollegaene hans) tjente gode penger på oss den kvelden! 

Men å vite helt sikkert hvor vi var, var jo et fremskritt! Planen var å være i Nairobi i 19-tiden, men vi kom ikke hjem før i 23-tiden. Jon-Andreas hadde da kjørt i 12-timer. Han klarte også å manøvrere bilen unna en løvinne som løp over veien. Dagens helt! Vi tar vel kanskje ikke den samme ruten igjen, men Tsavo frister til gjentakelse. Kanskje det er stedet når Turid og Johan kommer i juni ?

Nå  har Hege og Nils-Odd reist og vi nyter en rolig dag hjemme. 
 Et lite innlegg om bursdagen til Jon-Andreas kommer i løpet av dagen.

1 kommentar:

  1. Det var en opplevelsesrik tur til Nairobi/Kenya, og ikke minst et fantastisk vertskap :) Kan anbefales!
    Det er mer Baileys igjen, Turid ;)
    Gled dere til turen, Johan og Turid!

    Hege

    SvarSlett