mandag 15. november 2010

Slik går nå daga'n...

Vi prøver å finne ut hva slags møbler vi skal få laget. Det er for det meste mitt prosjekt, men får fortløpende tilbakemeldinger fra J-A om hva han mener. Selv om jeg ikke er noen møbeldesigner er det fryktelig artig å tenke, tegne og måle!

På Village Market (et slags kjøpesenter like i nærheten) har de en italiensk iskiosk. Kan ikke si annet enn at isen er helt fantastisk!

Vi flyttet inn i det nye huset på fredag. Som dere ser spiste vi middag på soveromsgulvet:) Taco stod på menyen og til tross for at det var "Old Elpaso", så smakte ikke taco'n skikkelig "norsk" taco. Vi må nok hamstre litt tacopulver når vi er hjemme til jul. Rett og slett!

Her koser J-A seg med en kaffe første morgenen i nytt hus. Vi har ikke så mye å sitte på, så da bruker man det man har.

Lørdag var vi på en skikkelig fikserunde. Skulle tro det var enkelt å fikse gass til vår nye ovn, men neida. Staten bytter nå ut alle overgangene fra gassbeholderen til ovnen slik at de er universielle (i utgangspunktet en fin ting), men det gjør at den ikke er så lett å få tak i enda. Etter en kjøretur, med en av våre lokale taxisjåfører, fant vi frem til en liten liten butikk der de hadde det vi trengte. Tror neppe det var vanlig at "vestlige" handlet der, vi fikk mange blikk, men det gjorde jo det hele litt spennende. Ville ikke "flashe" kameraet så mye der, så derfor et "smygebilde" i fra vesken.

Vi fikk også kjørt vår første vaskemaskin på denne dagen! Endelig! Det er riktignok noe som ikke helt fungerer. Når maskinen sier den er ferdig er det fortsatt mye vann inni, litt håpløst, får se om vi får fikset det etterhvert.

Søndag var vi en liten tur på Westgate, et stort kjøpesenter i Westlands, og der fikk vi kjøpt hengelåser til alle gittere, vase, mat, drikke og noen puter som vi kan sitte på inntil vi får en sofa og stoler. Disse blomstene kjøpte vi på veien hjem. Herlig billig for en så stor bukett! Kl 17.00 hadde vi to pizzaer klare og vi fikk besøk av Ida, Lars, Olav og to venner av dem som er på besøk. Vi hygget oss på gulvet med god mat og drikke. Huset ble også godkjent!

Etter våre gjester hadde gått var kvelden enda ung, så vi fyrte likesågodt i peisen og så noen episoder av Mad Men. Nice!

I dag satte vi igang med morgentreningen igjen. Litt lettere nå som vi er i hus. Deretter dro J-A på jobb og jeg tok mitt første bad i vårt badekar. Det hele var veldig behagelig, men når jeg dro ut proppen kom alt vannet opp igjen fra et sluk på baderomsgulvet. Hurra! Det var vann overalt!! Heldigvis var det noen arbeidsfolk som var innom for å fikse det elektriske systemet litt senere på dagen og de ringte en fyr som skal komme i morgen. Hele rørsystemet var visstnok tett...enda godt det ikke er vårt hus og at vi ikke må betale;)

KK (vårt sikkerhetsfirma) har også vært hos oss i hele dag for å installere alarmsystemet. Så nå har vi sensorer ved alle vinduer og dører, i tillegg til at vi har to stasjonære og en bærbar "panicbutton". Burde være trygge nå!

Rakk akkurat den afrikanske dansetimen og nå er vi straks på vei hjem for å spise middag. Snakkes!

3 kommentarer:

  1. Jeg måtte nå le litt når jeg leste om badekaropplevelsen din ;) Takk for en godt start på en ISKALD morgen!!! Her ligger snøen og bilene kjører av veien (heldigvis ikke vår;)) Ser ut som dere har mer behagelig temperatur!

    SvarSlett
  2. Google tacopulver og lag din egen mix ;) (Den som selges i Norge består uansett hovedsakelig av salt...)
    Karsten

    SvarSlett
  3. Ae Mee - godt vi kan bidra med noe:) Rørleggere arbeidet i hele går og nå fungerer sluket. Kan ikke si noe på effektiviteten (bortsett fra nå det regner...).

    Karsten - har prøvd....tross mye salt i den norske, er den desverre best.

    SvarSlett