tirsdag 2. november 2010

Vi har fikset hus!

08.00 ble vi hentet av vår lokale taxisjåfør for å kjøre ned til sentrum, der vi skulle møte huseieren. Det som skulle være i underkant av en halvtimes kjøretur, ble til litt over en time. Kjedelig å komme for sent til møte, but this is Africa! To ulykker på veien, så køen startet tidligere enn den pleier. Tror heldigvis at ingen ble ordentlig skadet.

Huseieren var en hyggelig kenyansk mann og vi ble relativt raskt enige om pris og hva som måtte gjøres. Vi oppdaget da vi var og så på huset i går, at vi husket litt feil om hvordan kjøkkenet var. Det var slett ikke så værst likevel:) Så det er ikke vits i å gjøre noe der. Vi avtalte riktig nok at badet vårt (på vårt "master bedroom") skal fikset litt opp. Vi skal få et nytt speil over vaskene og dusjen skal freshes opp. Så da blir det topp! Prisen er 150 000 shilling i måneden (ca 11 300kr), noe som er ganske mye her nede, men ikke så verst på denne siden av byen. I tillegg kommer vann, strøm, sikkerhet, hushjelp og gartner. Av FN får vi riktig nok dekket en del av husleien og utgifter i forhold til sikkerhet, så prisen blir nok ikke så verst. Forhåpentligvis godkjenner sikkerhetsfolkene hos UNON huset, slik at vi kan flytte inn i løpet av neste uke. Det har vært godkjent før, så tror ikke det skal bli noe problem. Av sikkeretsutstyr er det en mur rundt huset med piggtråd og elektrisk gjerde, høy port, alarmsystem, gitter rundt alle vinduer, noe som man kaller safe haven - en gitterport når man kommer opp trappene i andre etasje, i tillegg vil det være en vakt ved porten om dagen og to vakter om natten. Så da burde vi være trygge;) I forhold til hushjelp har vi vel tenkt at hun skal komme på hverdagene, men vi er noe usikker på om vi vil at hun skal bo i "hushjelpavdelingen" (et eget lite hus i hagen). Garter kan være kjekt at kommer i alle fall ett par ganger i løpet av uken. Hagen er for øyeblikket under bearbeidelse, siden forige leieboer ikke gjorde noe med den og derfor ble den helt gjengrodd. Det tar nok kanskje to måneder før den er helt fin igjen, men vi overlever det;) Kommer aldri til å ha et så stort hus igjen, så vi får bare nyte det!

Vi kan flytte inn på mandag, men vi får se om vi kanskje fikser litt før vi flytter inn. Nå er det jo absolutt ingenting der. Flyttelasset vårt kommer nok ikke før om noen uker, men etter det er det bare å bestille flybilletter;) Vi har som sagt tre gjesterom, så det er mer enn nok plass for storinnrykk! Kom kom!

Her er noen bilder av herligheten (gardinene skal skiftes ut):
Fra inngangen:
Den ene siden av stuen, døren går ut til hagen:
Den andre siden av stuen:
Terassen ut i fra stuen:
Spisestuen:
Kjøkkenet:
"Master bedroom", med inngang til bad, "walk in closet" og veranda:
"Walk in closet":
Verandaen ut i fra "master bedroom":
Badet på "master bedroom":
Inngang til to gjesterom og et bad i andre etasje:
Hagen:
Garasjeplass til to biler:

Som dere ser, det er nok av plass! Så vi håper vi får masse besøk!

8 kommentarer:

  1. OMG! Jeg kommer!

    Gratulerer, forresten! :)

    SvarSlett
  2. Å herlighet! for et hus!! gratulerer så mye og masse lykke til med innredning og evt oppussing:) Tenker du får nok å henge fingrene i når dere flytter inn, Nina med tanke på innredning osv. Passer vel midt i blinken;)

    SvarSlett
  3. Jeg klør i fingrene etter å starte med innredringen ja, det blir så gøy! Skal få laget litt ekstra møbler hos en møbelsnekker, så nå må vi bare finne noen fine design:)

    SvarSlett
  4. WOW så fint hus :) Håper ellers alt står bra til.Gleder meg til å følge med på bloggen fremover :)

    SvarSlett
  5. Ser man det....alt ordner seg for snille piker - og JA:D Der kommer du/dere helt sikkert til å kose deg/dere gløgg.....Glad det er fokus på sikkerhet...der har du meg liksom...hahahahah:D Vi høres - grattis med bolig:) klem fra Anne

    SvarSlett
  6. Shit! For et hus! Og for et sikkerhetsopplegg! Skal de tre vaktene KUN passe på huset deres???
    Karsten

    SvarSlett
  7. De skal det ja. Det er nå slik det er her nede...

    SvarSlett